A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást
30.450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a béren kívüli juttatás csak azokat a szülőket illeti, akik iskolás gyermeket nevelnek. Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely ez év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására.
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást – ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A közlemény szerint 30.450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a béren kívüli juttatás csak azokat a szülőket illeti, akik iskolás gyermeket nevelnek.
Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely ez év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására.
Az utalvány értéke több iskolás gyermek esetén többszöröződhet – hívja fel a szülők figyelmét a NAV. A támogatás feltétele, hogy a támogatásban részesülő alkalmazott vagy házastársa gyermekei után családi pótlékra legyen jogosult. A támogatásban mindkét családi pótlékra jogosult szülő részesülhet még akkor is, ha a szülők egy munkahelyen dolgoznak. Az a szülő is kaphat iskolakezdési támogatást, akinek a gyermeke már elballagott az óvodából és szeptemberben kezdi meg az általános iskola első osztályát.
Az iskolakezdési támogatás a kirendelt alkalmazottaknak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának is adható – tartalmazza a tájékoztatás.
Forrás: www.onadozo.hu
Az ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvány gyermekenként 30.450 Ft értékben adható gyermekenként 2014-ben akár mindkét szülőnek kedvezményes, 35,7%-os adó megfizetése mellett. Az e fölötti összegben nyújtott juttatás 51,17%-kal adózik.

Posted in Uncategorized.